Sporthal de Struijck   Zaandam

Woensdag 26 april kregen we van Martin te horen dat Wil eindelijk geridderd zou worden, na vele jaren proberen, stond Wil Konijn - de Jong op de lijst voor een lintje in de orde van Oranje Nassau.

Al ruim 40 jaar staat zij voor Sporthal de Struyck klaar.

Vanaf begin af aan in het bestuur, het clubblad verzorgen, kantine diensten regelen en zelf achter de bar staan, bij wat voor evenementen dan ook.

Wil Konijn haar leven is verweven met de sporthal.

Rolschaatsen, Korfbal, Dam tot Dam , op maandag meehelpen met de schoonmaak ploeg.

Vele uren in de week heeft Wil  doorgebracht in Sporthal de Struyck.

Gelukkig heeft echtgenoot Martin dezelfde hobby als Wil , want samen hebben ze heel veel voor en in de sporthal gedaan.Woensdag avond tijdens de Omni vergadering, werd Wil verrast door wethouder Dick Emmer, die minutenlang opnoemde welke werkzaamheden Wil al die tientallen jaren gedaan heeft.

Lintje in de Orde van Oranje Nassau spelde hij op, een mooie bos bloem kreeg ze van gemeente Zaanstad en dit werd gefotografeerd door fotograaf Bart Homburg.

Luid applaus volgde, terecht verdiend dit lintje Wil.

De wethouder, Wil en haar aanwezige familie leden, alle andere Theresia aanwezige werden getrakteerd op koffie met gebak.

Daarna ging Wil gewoon weer verder met de vergadering, zoals die gepland was.

Wethouder Dick Emmer, bedankt


We hopen dat het Wil gegeven is , om nog vele jaren, samen met Martin een heleboel uren in de sporthal te mogen rondbrengen.

Foto is van Bart Homburg