Sporthal de Struijck   Zaandam

7e editie van Saen Rollertrophy een groot succes


9 April 2018 – In Sporthal de Struijck in Zaandam werd afgelopen weekend voor de zevende keer de Saen Rollertrophy verreden.

Dit keer deden 113 Rolschaatsers mee vanuit 6 landen. 10 leden van de Zaanse Roller Club Pauwin, tevens de organiserende club van dit evenement, deden mee aan deze internationale wedstrijd. Judith Pietersma wist een 3e plaats te behalen tussen het sterke deelnemersveld.Deelnemers vanuit België, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië deden naast de Nederlandse deelnemers mee aan de zevende editie van de Saen Rollertrophy. Helaas heeft de Egyptische rolschaatsvereniging op het laatste moment moeten afzeggen vanwege het niet verkrijgen van hun visum. De organisatie van de Zaanse Roller Club Pauwin hoopt dat het volgend jaar wel lukt, want dat zou wel heel erg gaaf zijn als zij ook mee zouden doen aan deze mooie wedstrijd. Waar de organisatie wel heel erg enthousiast over is, dat het dit jaar was gelukt om Tanja Romano, de 15 keer oud-wereldkampioene over te laten komen met haar 7 leerlingen. Dat deze leerlingen getraind worden door een wereldkampioene was te zien want alle 7 leerlingen gingen er met een podiumplaats vandoor.


Op vrijdagavond werd er na de hele dag trainingen gestart met de wedstrijd, namelijk het figuren voor de klasse Espoir en Cadet. Namens de Zaanse Roller Club Pauwin deed in de klasse Cadet Nina Vermaat mee. In een sterk deelnemersveld liet zij nette figuren zien. Nina eindigde op een 9e plaats.

Op zaterdagochtend mochten de Senioren hun drie figuren laten zien. Zowel Judith Pietersma als Cayleigh Meyn en Charissa Burgers lieten nette figuren zien met hier en daar wat kleine fouten. Judith eindigde op een 3e plaats achter de Duitse deelneemsters, “Ik ben zelf erg tevreden over mijn gereden figuren, aldus Judith”. Cayleigh eindigde op een 6e plaats en Charissa op een 8e plaats. Ayla Brasz en Claudia Keyner reden hun figuren in de klasse Espoir. Claudia eindigde op een 9e plaats en Ayla op een 11e plaats. Nadat alle figuren verreden waren, werd de openingsceremonie gehouden en sprak Jeroen Olthof voor de 7e keer lovende woorden over de steeds groter wordende wedstrijd. Daarnaast werden de eerste grote bekers uitgereikt aan de winnende deelnemers van het figuren.Na de openingsceremonie mochten de allerkleinste van de Saen Rollertrophy 2018 hun kür rijden in de klasse Pre Mini. Luna van de Werff reed een goede kür en liet precies zien wat zij kan, zij eindigde op een 4e plaats achter twee Italiaanse en een Duitse deelneemsters. Voor Daisy de Wildt was dit de eerste keer om aan een internationale wedstrijd mee te doen, extra spannend dus. Maar Daisy liet een sierlijke kür zien en werd uiteindelijk 13e

Vervolg 1