Sporthal de Struijck   Zaandam

Podiumplek voor Nova Abbink tijdens Nederlandse Kampioenschappen Roldansen


Zaandam 4 juli 2017 – Vijf leden van de Zaanse Roller Club Pauwin hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Roldansen in Nieuwegein.

in totaal deden hier 61 deelnemers vanuit het gehele land aan mee. Nova Abbink behaalde de bronzen medaille in haar klasse.


Op zaterdag werden de verplichte dansen verreden. Robin Karremans en Krista Abbink kwamen uit in de klasse Espoirs. Het inrijden ging bij beiden dames gespannen. De eerste roldans was de Denver Shuffle, deze ging bij beiden goed. Bij de tweede dans de Werner Tango werden helaas wat kleine foutjes gemaakt. Katharina Keyner reed deze dag ook twee verplichte dansen in de klasse Cadetten. Katharina reed een gepassioneerde Easy Paso en zei tevreden over haar Tudor Waltz “Dit was mijn beste Waltz van het gehele seizoen”.


Nova Abbink mocht op zondag twee verplichte roldansen laten zien. Haar inrijden was erg goed.

Nova haar eerste roldans was goed. Helaas waren twee sterke concurrenten net iets beter in de uitvoering van de tweede roldans.

Nova eindigde op een mooie derde plaats in de klasse Super Mini. Claudia Keyner reed haar dansen met een lach, haar Kinder Waltz was sierlijk en naar kunnen. Ook lachte zij tevreden naar haar trainster na het rijden van haar tweede dans, de Carlos Tango. Claudia eindigde op een 8e plaats in de klasse Mini.


Later op de zondagmiddag mochten Robin Karremans en Krista Abbink hun Vrije Dans laten zien. Robin had een swingende goede Vrije Dans en straalde plezier uit. Zij stond na de Verplichte Roldansen op de 6e plek en wist deze in het eindklassement ook te behouden. Krista reed haar Vrije Dans helaas niet helemaal naar kunnen en zakte van een 8e plaats na de Verplichte dansen naar een 13e plaats in het eindklassement. Katharina Keyner maakte een kleine fout tijdens haar Vrije Dans maar maakte deze sierlijk af, zij eindigde op een 14e plek in de klasse Cadetten. De coaches Nicky Boer, Guda Pietersma en Cayleigh Meyn waren tevreden over de prestaties en de inzet van deze Roldansdames tijdens het afgelopen seizoen.


Vervolg podiumplek