Sporthal de Struijck   Zaandam

1e plaats voor Nova Abbink tijdens Roldanswedstrijd in Zaandam


Zaandam 12 juni 2017 – Afgelopen weekend werd in Sporthal de Struijck gevestigd in de Oostzijde te Zaandam de tweede roldanswedstrijd gehouden voor de internationale klassen van het Roldansen.

5 leden van de Zaanse Roller Club Pauwin mochten hier hun mooiste dansen aan de jury laten zien.

Waarbij een eerste plaats resulteerde voor Nova Abbink.


Nova Abbink mocht als eerste aftrappen op de zaterdag van de leden van de Zaanse Roller Club Pauwin in de klasse Super Mini.

Zij liet een goede verplichte dans zien en liet zien dat zij grote vooruitgang had geboekt in haar techniek in vergelijking met de vorig roldanswedstrijd in maart.

Dit resulteerde dan ook in een welverdiende eerste plaats. In de klasse Mini mocht Claudia Keyner haar verplichte dans, de Waltz, uitvoeren. Ook Claudia liet een mooie dans zien tussen haar sterke concurrenten in deze klasse en eindigde op een 7e plaats.

Espoirs Robin Karremans en Krista Abbink reden beiden sterke verplichte dansen.

Krista had zelfs een derde plaats van één van de juryleden gekregen. De Vrije Dans zag er bij beiden meiden goed uit.

Voor Robin is dit toch altijd haar sterkste dans en dit zag er dan ook zeer stabiel uit. Robin plaatste zich uiteindelijk op een 6e plek en Krista eindigde op de 9e plek.

Katharina Keyner, in de klasse Cadet, reed een hele mooie Waltz en had ook met deze dans een grote vooruitgang geboekt in vergelijking met de vorige wedstrijd en zij kwam ook zelfverzekerd over.

Helaas ging haar Vrije Dans minder goed dan gehoopt en eindigde ze op een 14e plaats.

Nova Abbink op de 1e plaats in de klasse Super Mini


Katharina Keyner tijdens haar verplichte dans de Wals.Robin Karremans haar beginpose van haar Vrije Dans